Panderfestival draait al als een tierelier

Hoewel het twee weken later wordt gehouden dan in vorige jaren, nadert het Pander-festival van zaterdag 8 september alweer met rasse schreden. Dat betekent voor de organisatie alle zeilen bij en verloven in. Maar bewoners en bezoekers zijn natuurlijk vooral benieuwd wat er komt.

Het kinderprogramma ligt al langer vast. Het plein wordt één groot piratenschip, vol jeugdige zeerovers en andere bandieten. Een klimmuur is besteld, waarbij in het pakket - naast twee kundige begeleiders van het verticale avontuur - ook is voorzien in een springkussen. Pret verzekerd dus. Nog vóór de middag (die van 2 tot 5 duurt) ten einde is zal de eerste versterkte muziek al van het podium klinken, die van de Pander-jongerenband Out of Control. Hou die maar eens tegen!

Aan de inwendige mensch wordt ook gedacht, niet zozeer door de organisatie alswel door de bewoners zelf. Onder het bekende motto 'You kill it, we grill it' zal vlees- en vuurmeester Joost het grillproces boven de barbecue bewaken en waarnodig een behoedzame draai geven. Dus: zelf voor de aanvoer zorgen, dan komt alles goed. Ook de vleesvrezende macrobioot zal de zelf medegebrachte gading boven de kolen tot gaarheid gestoofd zien worden, verzekerd als hij en zij is van een eigen kadavervrij rooster. En Kees zorgt voor een heerlijke soep erbij.

Maar niet het lijf maar vooral onze kunstminnende geest moet gevoed worden. En het belooft in culturalibi een Hoorn des Overvloeds en des Vertiers te worden. Het programma is immers gevarieerder dan ooit, en die woorden zijn niet zo hol als zij klinken. We hebben muziek, toneel, dichtkunst, percussie, dans en niet te vergeten muziek op en naast de beide podia.

De belangrijkste nu reeds ingeplande onderdelen van het programma:

17.30 u Simply Green traditionele Ierse folk-muziek,

19.45 u Dinner for One toneel (de oudejaarsavondsklassieker van de Duitse tv)

20.00 u Harry Zevenbergen de Haagse Stadsdichter draagt voor uit eigen werk

20.10 u Peptones diverse en dansbare garagerock met 'n tik van Led Zep

21.10 u Orquestra Típica Del Mosa tango, muziek en dans

22.00 u Elektrovolt verrassende synthesizer-geluiden

22.45 u ADHD Spietmobiel swingende ska met een vleugje Boegies en Jammah Tammah

24.00 u Einde festival (misschien nog wel het leukste gedeelte)

Om maar te zeggen: komt allen zeer en zegt het voort.

 

Ook de festival-site is weer in de lucht: www.panderfestival.nl